בקשת מחילה מהנפטר

  • ג' אייר התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב,
אבא שלי עובר שנה קשה, תחילה נפגע בעיניו ולא ראה, התפללתי לה' שגם אם נגזרה עליו גזרה משמיים, אם אי אפשר לבטלה אז שיחזיר לו את הראיה ויפגע בחוש אחר, למרבה ההפתעה לאחר כמה ימים הטיפות החזירו לו את הראיה אבל הוא נהיה חרש וכרגע הוא שבוע לאחר ניתוח להשתלת מכשיר שמיעה,
אחותי הלכה לרב שאמר לה שאבא שלי צריך לבקש מחילה מאביו ז"ל (אבא שלי יודע על מה)
עכשיו מזה לבקש מחילה מנפטר? צריך לעלות מנין עם קדיש? או שזה להגיד משפט מסויים פשוט בקבר של אביו ז"ל? אודה לך אם תסביר לי איך עושים את התהליך הזה של בקשת מחילה מנפטר.
תודה

תשובה

שלום וברכה

הנה סדר בקשת המחילה מנהפטר

ילקוט יוסף קצוש"ע אורח חיים סימן תרו - לפייס את חבירו בערב יום הכפורים

יח. אם מת האיש אשר חטא לו, מביא עשרה בני אדם, ואומר על קברו: "חטאתי לאלהי ישראל ולפלוני זה הקבור כאן". ולכתחלה יעשה כן בפני עשרה אנשים, ובדיעבד אפילו עשה כן בפני עשר נשים, אין להטריחו יותר. [שו"ת רב פעלים ח"ב (סוף סי' סב]. ואם הוא קבור בעיר אחרת, די שיבקש מחילה מהנפטר בפני עשרה. ואם יש לו מי מידידיו שמתגורר במקום מנוחתו של הנפטר, יעשהו שליח שיבקש בשמו מחילה מן הנפטר בפני עשרה שיהיו על קברו.

בברכה לבריאות איתנה,