למי להביא להיות סנדק?

  • כ"ח ניסן התשע"ט

שאלה

היי אשתי בהריון בחודש שישי וזה הילד הראשון שלנו.
רציתי לשאול את השאלה אבל קודם אני יספר קצת רקע על המשפחה שלי ושלה.
יש לי 3 אחיות ועשרה אחיינים, אבא שלי ישב בתור סנדק בברית של הנכדים שלו 4 פעמים, זאת אומרת שאבא שלי כבר היה סנדק בברית של 4 נכדים מהאחיות שלי.
המשפחה של אשתי זה יהיה נכד ראשון לאבא שלה ואף פעם הוא לא ישב בתור סנדק.
השאלה וההתלבטות שלי היא למי צריך להביא להיות סנדק?
אני רציתי שאבא שלי יהיה סנדק לילד הראשון שלי במיוחד שהוא ממשיך את שם המשפחה והשושלת. ואשתי רוצה שאבא שלה יהיה כי זה נכד ראשון של אבא שלה ואבא שלה אף פעם לא היה סנדק לעומת אבא שלי שהיה סנדק בבריתות של הילדים של אחיות שלי.
אבא שלי בן 64 ואבא של אשתי בן 42 שמבחינתי גם הגיל משחק פה תפקיד.
אשמח לעצה והכוונה כי אני קצת מבולבל.
תודה מראש ושבת שלום.

תשובה

שלום וברכה

אם אבא שלך יכול להבין את המצב ולוותר הפעם על סנדקאות הראשונה מה טוב. בזכות זה אביך שליט"א יזכה לאריכות ימים ובוודאי יזכה להיות סנדק אצלך בפעם הבאה.

אם אתה מכיר אותו שהוא לא מוכן לוותר צריך לנסות להסביר זאת לאביה.