שאל את הרב - כללי

האם הקב"ה מתפלל?

  • כ"ה ניסן התשע"ט

שאלה

בס"ד,
שלום רב,
כתוב בנביא (ישעיה נו ז) "כי ביתי בית תפילה יקרא לכל העמים"
דורשים חז"ל (מסכת ברכות דף ז עמוד א) "בית תפילתי" ולא בית תפילתם,
שהקב"ה כאילו מתפלל, אבל למי הוא מתפלל?
לעצמו?!

תודה מראש.

תשובה

שלום רב,

יפה שאלת, ועמדו בזה ראשונים ואחרונים, ואחד הפירושים הוא שהקב"ה מתפלל היינו מבקש מעם ישראל שנטיב מעשינו ונשוב בתשובה לפניו וכמו שכתוב (דברים י יב) "מה ה' אלוקיך שואל מעמך כי אם ליראה" וגו', הרי שהקב"ה שואל ומבקש דבר זה מאיתנו כי בידינו הוא כי נתן לנו הבחירה בדבר זה, ולכן הוא מבקש דבר זה מאיתנו.

מקורות: צל"ח על מסכת ברכות דף ז עמוד א).

בברכה,

הלל מאירס