ירידה מהארץ לפרק זמן - האם זה בסדר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום, לפני מספר שבועות סיימתי את לימודי במדרשה (לאחר ששוחררתי מצה"ל וחזרתי בתשובה). נכון לשנה הקרובה אני מעוניינת לעבוד ולחסוך כסף ורק בשנה שאחריה להתחיל ללמוד (לימודים אקדמאים כמובן), למרבה הצער גיליתי שהדברים לא בדיוק קורים איך שרציתי ואני ללא מוצאת עבודה שמתאימה לי כרגע... למעשה יש לי אחות שגרה בחו"ל (ארה"ב) ומידי פעם היא מנסה לשכנע אותי שאבוא להתגורר איתה לתקופה של כמה חודשים (4-5) וכך אוכל לבלות ולטייל עימה ובו זמנית גם לעסוק בעבודה מעניינת ועם משכורת די מכובדת וזה דיי מפתה אותי .... השאלה שלי היא האם זה בסדר לרדת מהארץ לפרק זמן כזה ובנסיבות הנ"ל? תודה רבה וסליחה על הטירחה...

תשובה

שלום

זה לשון המשנה ברורה (סימן תקלא ס"ק יד): "מארץ ישראל לחו"ל, אינו מותר אלא ביוצא להרויח, או לראות פני חבירו, שזה נחשב דבר מצוה שמותר לצאת מא"י בשביל זה".

 וכמדומה שיש לך תשובה על שאילתך.

בהצלחה - מנשה ישראל