חלום על מוות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום רב, בן דודי סיפר לי שהוא חלם 2 חלומות על בעלי לא באותו לילה אבל סמוכים. החלום הראשון - הוא חלם שהוא ובעלי נימצאים בשדה קרב ובעלי נהרג בחלום השני - הוא חלם שהוא נימצא בשיבעה של בעלי. כמובן שמייד פירשנו את החלום לטובה שיש לבעלי חיים ארוכים . אבל בכל זאת זה מוזר כיצד מפרשים את זה מה זה אומר??

תשובה

שלום

קיים מחלוקת בין הפוסקים אם יש לחוש על חלום רע שחלם עליו איש אחר, שדעת הרבה פוסקים שאין הוראת חלום לרעה או לטובה רק כשהוא בעצמו חלם, ובמשנה ברורה (סימן רכ ס"ק ד) כתב שלפעמים מורה הדבר על החולם עצמו, אלא שבחלום אין מראים לא בדיוק רק בדמיון מה.

ולכן מומלץ שלא לחוש להוראת החלום הזה, ואם בכל זאת יש חשש כל שהיא, ללכת לבית הכנסת בשעת ברכת כהנים ולהגיד את התפילה על ביטול חלומות שחלמו אחרים על האדם, המודפסת במחזורים ובסידורים בתפילת מוסף של שלש רגלים, ועל ידי זה תתהפך הוראה החלום לברכה ולהצלחה.

 בהצלחה – מנשה ישראל