אכלתי בטעות פרוסת גבינה אחרי קובה בשר, מה עושים?

  • כ"ד אדר ב' התשע"ט

שאלה

אכלתי בטעות פרוסת גבינה אחרי קובה בשר מה עושים? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

העיקר הוא להיזהר ולשים לב יותר מכאן ולהבא להמתין כמו שצריך בין בשר לחלב, ומומלץ לצורך זה ללמוד את הלכות המתנה בין בשר לחלב, כי כך תזכרי יותר להישמר כראוי בין בשר לחלב, וזוהי תשובה וכפרה שלמה.

מקורות: יעויין כיוצא בזה בתשובות הגר"ח קניבסקי שליט"א בספר דולה ומשקה (עמוד רנח) ובספר דרך שיחה חלק א' (עמוד תקיח) ובספר דעת נוטה חלק א' (עמוד קצז תשובה כב, ובהערה שם). וע"ע בכף החיים יורה דעה (סימן פט סק"ח) בשם הדעת קדושים, ובספר הליכות עולם חלק ז' (עמודים כט-ל).

בברכה,

הלל מאירס