צניעות וכשרות דחוף ביותר!

  • כ' אדר ב' התשע"ט

שאלה

אני ילדה מתחזקת שלומדת במקום לא דתי וברוך ה מתלבשת שם בצניעות (חצאיות,גרביים,שרוול ארוך)
אצלנו כשיש יומהולדת לבנות נוהגים לאסוף כסף מכל הבנות בכיתה ולקנות לה מתנה הכוללת בין השאר גם בגדים לא צנועים (הבנות בכיתתי לא דתיות) כמו ג'ינסים, חולצות קצרות וצמודות וכו...
רציתי לשאול:
1 האם בהשתתפות בקניית מתנה כזו אני עוברת על איסור כלשהו?
2 האם להימנע מלהשתתף במתנות אלו? אני לא רוצה להיראות חריגה בכיתתי בכך שאיני משתתפת בקניית המתנה אך גם איני רוצה לעבור על איסור...
3 יש לי טיול שנתי של 3 ימים למקום שהכשרות בו היא רבנות בלבד ואני משתדלת רק לאכול בדץ האם יש בעיה לאכול שם כשאין עוד אופציות?
תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

1. מותר לך להשתתף ותכווני שאת משתתפת רק בדברים המותרים.

2. אין חשש.

3. תבררי לפני זה במשרד המלון מה הטלפון של המשגיח ותשאלי אותו מה מותר לאכול למי שמקפידה על מהדרין וכך תוכלי לאכול את רוב הדברים.

בברכה,

בנימין שמאלי