האם אפשר להתחתן עם בחורה שלא מוכנה לשים כיסוי ראש?

  • כ' אדר ב' התשע"ט

שאלה

שלום הרב,
לאחרונה התחלתי לצאת עם בחורה מלאה במידות טובות. דתיה ברוך ה', משפחה דתיה וטובה מאוד, ואנחנו מתכננים להתחתן. כמובן שהיא רוצה חיי נישואין דתיים וטהורים, אבל היא לא מוכנה לשים כיסוי ראש לאחר החתונה. היא טוענת שזה יבוא לה מתישהו אבל לא בתור התחלה. האם לעזוב אותה? כי היא באמת בחורה טובה עם יראת שמים אבל אני לא יודע אם זה כדאי להתחתן למרות המגרעת הזאת.
תודה

תשובה

שלום רב,

אי אפשר להתיר להתחתן עם אישה שלא מתכננת לשים כיסוי ראש אחרי החתונה.

מקורות: יעויין שו"ת שבט הלוי חלק ט' (סימן רפד).

ברכה והצלחה,

הלל מאירס