האם מותר להניח אוכל בעגלה כשהתינוק ישן שם?

  • ו' אדר ב' התשע"ט

שאלה

האם יש איסור להניח אוכל מתחת עגלת תינוק, כאשר התינוק ישן (כדין הנחת אוכל מתחת למיטה רגילה)? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מעיקר הדין מותר להניח אוכל בעגלה כאשר התינוק ישן שם. והמחמיר תבוא עליו ברכה.

מקורות: יעויין שו"ת יביע אומר חלק א' (חלק יורה דעה סימן י אות ו, י) ושו"ת מנחת יצחק חלק ד' (סימן קיז) ושו"ת אז נדברו חלק ז' (סימן עב) ושו"ת ישועת משה חלק ג' (סימן עג) ושו"ת שרגא המאיר חלק ג' (סימן קג אות ד) ושו"ת שבט הקהתי חלק ד' (סימן רב) ושו"ת מבשרת ציון חלק ג' (סימן י).

וע"ע ספר חוט שני ענייני סכנה (עמוד פא) ושו"ת תשובות והנהגות חלק א' (סימן ט-י) ושו"ת דברי בניהו חלק ח' (סימן לח) וספר לקט שאלות המצויות חלק ב' (עמודים פד-פה) וספר שמירת הגוף והנפש חלק א' (סימן יד סעיף י).

בברכה,

הלל מאירס