מדוע לא אוכלים חיות שלא מעלות גרה ולא מפריסות פרסה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני לא מבינה חיות שלא מעלות גירה ואין להם פרסה, למה אסור לאכול אותם- מעבר לזה שזה רשום בתורה... יש לזה גם סיב בריאותית???

תשובה

שלום

ובכן, אם את רוצה סיבה בריאותית לאיסור מאכלות אסורות, הנה: אני מצטט מכתב העת "האמת לאמיתה" תחת הכותרת "הרפואה חוזרת אל התנ"ך", כותב בעל המאמר, כי רבים מחוקי המאכלות האסורות שניתנו במעמד הר סיני יפים גם היום בעידן הרפואה המודרנית, ויתירה מזו, התורה שמה דגש יותר על מניעת מחלות מאשר על הטיפול בהן, ואין עם בעולם שהשאיר לנו שפע גדול כל כך של חוקים הנוגעים למניעת מחלות כמו העם היהודי. נביא לכאן לדוגמא שני דברים לדוגמא,

א. האיסור המוטל על בשר חזיר וארנבת תרם להפחתה בשיעור המחלות לאור העובדה שחיות אלה עלולות להעביר מחלות מסוכנות, החזיר מעביר את הטריכינוזיס [מין תולעת שפוגעת קשה בשרירי האדם], והארנבת מעבירה את הטורלרמיה [מין חיידק הפוגע קשה בחלקי הריאה].

ב. חיות הים שאינן בעלות סנפיר וקשקשת החיות במים בלתי טהורים מעבירות זיהומים לאדם, מה שאין כן בדגים בעלי הסנפיר והקשקשת, דברים אלו הנמצאים רק בתורת משה מוכיחים בבירור כי התורה היא מן השמים.

בהצלחה – מנשה ישראל