שאל את הרב - כללי

שאלה על חלום שמאוד מציק לי

  • ב' אדר ב' התשע"ט

שאלה

יום שישי לפנות בוקר.. זה אומר בין שישי לשבת
חלמתי חלום שנורא הציק לי.
חלמתי שהשן הטוחנת שלי כואבת לי.. ויורד לי ממנה דם.
החלום הזה מאד הפחיד אותי וגרם לי להתעורר.
במציאות השן הטוחנת שלי באמת שבורה, אך אינה כואבת לי.
בבקשה בבקשה אשמח אם תחזרו אלי עם תשובה...
החלום הזה נורא מציק לי.. בבקשה עזרו לי.
תודה ושבוע טוב

תשובה

שלום רב,

החלום הזה לא צריך להטריד אותך כמו רוב ככל החלומות בזמנינו שהם חסרי משמעות.

ומכל מקום אם זה לא מניח את דעתך כדאי שתבואי לתפילת שחרית בבוקר ותאמרי בזמן ברכת כהנים את הנוסח הבא (ותשתדלי לסיים את אמירת הנוסח כשהכהנים מסיימים לומר "שלום", כדי שעניית אמן של הציבור תחול גם על התפילה שלך) -

רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, אֲנִי שֶׁלָּךְ וַחֲלוֹמוֹתַי שֶׁלָּךְ, חֲלוֹם חָלַמְתִּי וְאֵינִי יוֹדֵעַ מַה הוּא. יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ יְהׂוָה אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי, שֶׁיִּהְיוּ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה, בֵּין שֶׁחָלַמְתִּי עַל עַצְמִי וּבֵין שֶׁחָלַמְתִּי עַל אֲחֵרִים, וּבֵין שֶׁחָלְמוּ אֲחֵרִים עָלַי, אִם טוֹבִים הֵם חַזְּקֵם וְאַמְּצֵם, וְיִתְקַיְּמוּ בִי וּבָהֶם כַּחֲלוֹמוֹתָיו שֶׁל יוֹסֵף הַצַּדִּיק, וְאִם צְרִיכִים רְפוּאָה רְפָאֵם כְּחִזְקִיָּהוּ מֶלֶךְ יְהוּדָה מֵחָלְיוֹ, וּכְמִרְיָם הַנְּבִיאָה מִצָּרַעְתָּהּ, וּכְנַעֲמָן מִצָּרַעְתּוֹ, וּכְמֵי מָרָה עַל יְדֵי משֶׁה רַבֵּנוּ, וּכְמֵי יְרִחוֹ עַל יְדֵי אֱלִישָׁע. וּכְשֵׁם שֶׁהָפַכְתָּ אֶת קִלְלַת בִּלְעָם הָרָשָׁע מִקְּלָלָה לִבְרָכָה כֵּן תַּהֲפוֹךְ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה וְתִשְׁמְרֵנִי וּתְחָנֵּנִי וְתִרְצֵּנִי. אמן.

בשורות טובות,

הלל מאירס