האם כוסות מדידה צריכות טבילה?

  • כ"ח אדר א' התשע"ט

שאלה

האם כוסות מדידה שעשויות ממתכת צריכות טבילה במקווה?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אם הכוסות מדידה עשויות ממתכת ומיוצרות ע"י חברה הנמצאת בבעלות גויים – הן חייבות בטבילה.

מקורות: ראה בתרגום יונתן בן עוזיאל (במדבר לא כג) שכתב על הפסוק "וכל אשר לא יבא באש תעבירו במים", כהנכתא כסיא. וכתב בפירוש יונתן, פירוש כיסוי כוסות. ויש מפרשים כלי שבו מודדין המדה. ע"כ. והרי הפסוק הזה מדבר על חיוב טבילת כלים כמבואר במסכת עבודה זרה (דף עה עמוד ב).

בברכה,

הלל מאירס