מצטמק ורע לו או טוב לו

  • כ"ז אדר א' התשע"ט

שאלה

שלום רב,
יש איזה עלון עם הלכות של הרב עובדיה, שכותב שם
הראשון לציון בנו, הרב יצחק יוסף שליט"א,
כתוב שם(עלון "בית מרן", פרשת כי תשא האחרונה)
שאם מים הגיעו לשיעור רתיחה שהיד סולדת בהם,
והתקררו, מותר לשים על הפלאטה, כי זה מצטמק ורע לו, אבל אני לא מבין, מה זה משנה אם מצטמק ויפה לו או רע לו, העיקר אם זה מבשל או לא, לא?

וגם לגבי מאכל יבש שמיעוטו רוטב, איך אפשר להגיד שזה בטל, אם בפועל זה כן מתבשל?

תשובה

שלום וברכה

יש כלל גדול בהלכה שאין בישול אחר בישול. אף שבלח יש בישול אחר בישול, דעת הרבה מהפוסקים שכל שאין תועלת בבישול השני אין איסור בדבר וכך פוסק מרן.

בהצלחה בלימוד התורה,