למה לא טוב לשלב אצבעות ימין ושמאל?

  • כ"ז אדר א' התשע"ט

שאלה

שמעתי שלא טוב לשלב את האצבעות של יד ימין ושמאל ביחד. רציתי לדעת למה?

תודה רבה רבה

תשובה

שלום רב,

אכן בבן איש חי (שנה שניה פרשת פנחס אות יח) הביא בשם רבינו האר"י ז"ל בשער רוח הקודש שלא ישלב אצבעות ידיו זו על זו הימין בשמאל. וטעם הדבר הוא על פי הקבלה וכמו שכתב בספר מעבר יבק (שפתי צדק פרק יד) כי הם כוחות עליונים ימניים ושמאליים ואין לערבם. ע"ש. אולם יש להדגיש שמצד הדין אין שום איסור בדבר.

בברכה,

הלל מאירס