האם מותר לשתות שתייה חריפה בבית הכנסת?

  • ט"ז אדר א' התשע"ט

שאלה

בס"ד. שלום רב!

האם מותר לשתות בבית הכנסת שתייה חריפה? לדוגמא עושים בבית הכנסת סעודה שלישית או סיום מסכת?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

יש להימנע משתייה חריפה בבית הכנסת כשיש חשש שיגיע לידי שכרות.

מקורות: ראה משנה ברורה (סימן קנא סק"כ) ושו"ת ציץ אליעזר חלק יד' (סימן כו אות ב, ובמילואים ותיקונים בסוף הספר) ושו"ת יביע אומר חלק י' (חלק אורח חיים סימן יד) וספר הליכות עולם חלק א' (עמוד רסב).

בברכה,

הלל מאירס