שאל את הרב - כללי

כתוב בנביא יחזקאל י’ח פסוק כ’א

  • ט"ז אדר א' התשע"ט

שאלה

"והרשע כי ישוב מכל חטאתו אשר עשה ושמר את כול חקותי ועשה משפט וצדקה חיה יחיה לא ימות" ורציתי לשאול אם אפשר ללמוד מפה על על כרת כמו שכתוב בכרת,כרת תכרתון. משמע הכפילות לעולם הבא . אף פה יש כפילות חיה יחיה ולא ימות שעם יעשה תשובה לא ימות לעולם הבא.
רציתי לדעת עם אני צודק במה שאומר כאן כי חיפשתי פירוש לדברים אלו באינטרנט ולא מצאתי

תשובה

רד"ק יחזקאל פרק יח פסוק כא

חיה יחיה ולא ימות - יחיה בעולם הזה ולא ימות לעולם הבא וכן יחי ראובן ואל ימות: