שאל את הרב - כללי

מהם שלושת הדברים שהקב"ה לא עושה על ידי שליח?

  • ט' אדר א' התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב, שמעתי שהקב"ה עושה 3 דברים בלי שליחים שלו: זה לידת תינוק, שולח פרנסה, ומה השלישי?

תודה

תשובה

שלום רב,

במסכת תענית (דף ב עמודים א-ב) אמר ר' יוחנן, ג' מפתחות בידו של הקב"ה שלא נמסרו ביד שליח. ואלו הן: מפתח של גשמים, ומפתח של חיה (יולדת), ומפתח של תחיית המתים. ובארץ ישראל הוסיפו שגם מפתח של פרנסה הוא בידו של הקב"ה ולא נמסר לשליח.

בברכה,

הלל מאירס