שבת

קריאת עיתונים בשבת

  • ט' אדר א' התשע"ט

שאלה

מותר לקרוא בשבת עיתון דברים שאינם גורמים לצער?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אם הוא עיתון חרדי, שמותר לקרוא בו ביום חול, כמו כן מותר לקרוא בו בשבת, ובלבד שלא יקרא בו ענייני משא ומתן ומסחר.

אבל אם הוא עיתון חילוני, מאחר שאסור לקרוא בו אפילו ביום חול, הרי הוא מוקצה בשבת, אלא אם כן הוא שומרו כדי לעטוף בו איזה דבר, שאז אינו מוקצה.

כל האמור לעיל לגבי קריאת עיתון חרדי, זהו מעיקר הדין, אבל ראוי ונכון מאוד שלא לקרוא בשבת שום דבר מלבד בדברי תורה, כי לכך נועדה השבת.

מקורות: ראה חזון עובדיה שבת חלק ג' (עמוד לב, ד"ה עתון) וחלק ו' (עמודים עא-עב) ושמירת שבת כהלכתה חלק א' (פרק כט סעיף מח).

בברכה,

הלל מאירס