הקדשת ספר תורה לעילוי נשמה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ב"ה שמי טלי יצחק המתגוררת בעיר קרית מוצקין לפני כ 5 שנים אימי נפטרה ממחלה קשה ובקשתה האחרונה היתה להוציא ספר תורה על שמה במשך כל הזמן הזה חסכנו כ 90 אלף ש"ח חסר לי בערך 30 אלף ש"ח איך אני יכולה לעשות זאת מבלי לפגוע בכבודה ומבלי להאריך את זמן הוצאת הספר?

תשובה

שלום טלי

אם אצה לכם הדרך, אפשר לפרסם פירסומת קטנה בעיתונות [הדתית] המקומית או הארצית, שאתם מחפשים שותף לתת שיעור רבע עלות מספר התורה, שלכם, וגם באופן כזה יהיה זה לעילוי נשמת האם. יש לציין שלפי השאלה אין מדובר שהנפטרת הקדישה ממונה לשם כך, אלא שאת נותנת מממונך לקיים את רצון האמא. ולכן אפשר לך לעשות כרצונך, וכשיקול דעתך.

שלום רב- מנשה ישראל