האם יש איסור יחוד במעלית?

  • ה' אדר א' התשע"ט

שאלה

יחוד - יש עניין של יחוד במעלית? אם כן, כמה דקות/שניות?

תודה לעונה

תשובה

שלום רב,

איסור יחוד הוא אף אם מתייחדים זמן מועט ביותר, כל שיש אפשרות להישאר ביחידות למשך זמן של דקה וחצי.

אמנם במקום שאין אפשרות לשהות שיעור זמן זה, או כאשר קיימת האפשרות שתוך זמן זה יופרעו על ידי אנשים שיעצרו את המעלית מבחוץ בקומות שבינתיים, אין בזה משום יחוד. לפיכך ברוב המעליות המצויות בינינו אין איסור יחוד.

כל האמור להתיר הוא דווקא בשעות העבודה כשמצויים אנשים שעולים ויורדים במעלית, אבל באמצע הלילה כשאין בני אדם מצויים שם כלל יש להיזהר בזה.

מקורות: יעויין מה שהביא בזה בספר מנחת איש על הלכות יחוד חלק א' (פרק יד).

בברכה,

הלל מאירס