האם מותר לשבת על שולחן?

  • כ"ח כסלו התש"פ

שאלה

שלום לרב, לגבי ישיבה על שולחן - לא מצאתי מקור למה אסור לשבת עליו, חוץ מזה שכתוב ששולחן דומה למזבח, כי הוא מכפר - אבל אולי דווקא בזמן אכילה? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אכן נראה שכל הקפידא היא שלא לשבת על שולחן שאוכלים עליו, אבל בשולחן שלא משמש לאכילה אין חשש.

מקורות: ראה בספר יוסף אומץ (סימן סד) ובמשנה ברורה (סימן קסז סק"ל) ובשער הציון (שם ס"ק כו) ובספר שמירת הגוף והנפש חלק א' (סימן פז אות ג). וע"ע מה שהביא בזה בספר סגולות רבותינו (עמודים 387-390).

בברכה,

הלל מאירס