מה מברכים על קביעת המזוזה?

  • ל' שבט התשע"ט

שאלה

מה מברכים כשקובעים מזוזה, כשבעל הבית קובע? וכשלא בעל הבית קובע?

אשמח לתשובה, תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אם בעל הבית קובע את המזוזה עליו לברך "אשר קדשנו במצוותיו וציוונו לקבוע מזוזה". ואם הוא ממנה שליח שיקבע בשבילו את המזוזה, על השליח לברך "אשר קדשנו במצוותיו וציוונו על קביעת מזוזה".

מקורות: רמב"ם (הלכות ברכות פרק יא הלכה יב-יג). וכן ראה בספר הליכות עולם חלק ח' (עמודים רמו-רמז ד"ה והנה) שציין לעוד ראשונים שכתבו כן.

בברכה,

הלל מאירס