מבט היהדות על נטורי קרתא?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום! אתמול במהלך שירודי החדשות בטלויזיה הופתעתי לגלות את אחד מן החסידים של נטורי קרתא מדבר עם רשת ערבית (אל-ג`אזירה) בערבית מרוהטת מירושלים על ההכרח שהיהודים יהיו תחת שלטון מוסלמי. לטענתו, דבר זה מצוי במקורות היהודיים והינו הכרחי לתהליך הגאולה. דבר זה קומם אותי ביותר. אנשים אלו הינם מחללי שם שמים ברבים, גורמים לפירוד בעם ישראל ומעודדים את אויבינו לחלוטינו. הרי ברור שבתקופת מלכי ישראל אנשים אלו היו נחשבים כמורדים במלכות ודינם להריגה. השאלה שלי הינה בדבר היחס שרואה ההלכה את אנשים אלו. האם אי אפשר לנדות אותם (הרי מדובר בכל העולם על כמה אלפים), אי אפשר להכריז עליהם כקנאים שאינם מהווים את אופיה האמיתי של היהדות. הנני חושב שלגדולי התורה אמור להיות אכפת מאנשים אלו שבמקום לברך "מי שברך..את חיילי צבא הגנה לישראל...", מברכים "מי שברך...את חיילי צבא החיזבאללה והחמאס..." אודה לך מאוד על תשובה בהקדם. "חזקו ויאמץ לבבכם..." אלירן חדד

תשובה

מטורפים! רק כאשר הוא יחוש כמוך את נחת זרועם של חיזבאלה הוא יחשוב שנית אם לברך את חיילי החיזבאלה, הם שטענים כל הזמן נגד הציונות נוהגים אותו דבר ללא התחשבות במצב הקיים פועלים בניגוד להגיון העיקר להצדיק את השקפתם העקומה.