סרט שאינו צנוע בנושא השואה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום. באחד מאתרי האינטרנט של הציונות הדתית שאלו שאלה האם מותר לראות סרט על השואה כאשר בסרט זה יש תמונות בלתי צנועות, והרב המשיב לא אסר לגמרי את ראיית סרט זה. אני הקטן תמהתי מאד על תשובה זו, רציתי בבקשה לדעת את דעת הרב. תודה.

תשובה

שלום הרב

כנראה התכוון שלא צריך לשלול את כל הסרט אבל כמובן לראות את המראה הלא צנוע בעייתי מכמה סיבות

1. מראה לא צנוע אסור לראיה.

2. העוול לאותם קורבנות לא רק שהנאצים השפילו אותם כעת הם עוברים השפלה נוספות שיהודים צופים ובזה בעצם מנציחים את עלבונם .

3.כבוד האדם, גם כאשר אדם מתפשט מול עינייך בהיותו משוגע העצמת העין חובה משום כבוד האדם והזכות שיש לך כאדם נורמלי לשמור גם על צלם האנוש של השני .

וודאי במקרה שזה נעשה בכפיה לאותם יהודים קדושים אנו מחויבים לשמור על צלם האנוש ולא לראותם בעליבות וחילול כבודם.