איך לומדים גמרא?

  • ז' טבת התשע"ט

שאלה

שלום רב !
ידוע כי הגמרא היא אחת היצירות היותר נעלות שקיימות בעולם וזהו גם אתר לא קל ללומד . אני לומד גמרא בשיעורים לפעמים ואני רוצה להתחיל ללמוד גמרא בכוחות עצמי לבדי גם בגלל שיש בזה מצווה גדולה של לימוד תורה וזה מחובר אותך אל בורא עולם וגם בגלל שזה נותן לך חכמה, שכל וחריפות. שאלתי היא איך אני יכול להתחיל ללמוד את הגמרא לבד? איך אני יכול לנסות להבין אותך אפילו בלי גמרא מפורשת אלא כגמרא לבד? אשמח להדרכה ועצה.

תשובה

שלום וברכה

בתקופה הראשונה יש ללמוד עם חברותא. נוכל לסייע לך לצרף חברותא שתלמד איתך ותרגיל אותך ללמוד גמרא בעז"ה.

אם תרצה בכך נא לשלוח מספר טלפון ונשוב איליך בעז"ה.