האם מותר לשבת מאחורי אישה באוטובוס?

  • כ"ה כסלו התשע"ט

שאלה

צהריים טובים.

השאלה שלי היא אם כמו שיש איסור ללכת מאחורי אישה האם כך יהיה גם אסור לשבת מאחורי אישה באוטובוס?

תודה רבה מראש

תשובה

שלום רב,

מותר לשבת מאחורי אישה באוטובוס. כמובן שאם הדבר גורם לו להסתכלות אסורה או הרהור - אסור.

מקורות: כן הובא בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל בספר אשרי האיש חלק אבן העזר חלק ב' (פרק יב סעיף לג) שמותר לשבת מאחורי אישה, משום שדווקא ללכת אסור שרואה בהליכה ותנועותיה, אך בישיבה מאחוריה מותר. ועיין עוד שם (סעיף לד). וכן העלה בשו"ת אדרת תפארת חלק ג' (סימן מז) שאין לאסור מעיקר הדין לשבת באוטובוס אחרי אישה. וכל זה כאשר היא לבושה בצניעות, אולם כאשר לבושה בפריצות אם יש מקום אחר אסור לשבת מאחריה. ואם לא, מותר, רק שיזהר מאוד שלא יסתכל עליה כלל ועיקר. ע"ש.

בברכה,

הלל מאירס