האם מותר לקנות דירה מכונס נכסים?

  • י"ז כסלו התשע"ט

שאלה

שלום,
האם זה בסדר לרכוש דירה מכונס נכסים,
כידוע מדובר בדרך כלל בדירות שכנראה הוחרמו מאנשים שלא עומדים בתשלומים שלהם או שהם בחובות, הוצאה לפועל, או פשיטת רגל וכו'
ואז עלות הדירה למכירה מכונס נכסים יכולה להיות זולה אפילו ב-30 אחוז מערך השוק,
האם זה בסדר לנצל מצב כזה, כי גם ככה זה המצב?
או שזה בעצם "לרקוד על דמם של אחרים" לשמוח למצוא דירה זולה אך בגלל שמישהו אחר הפסיד?
ואם כן מותר, האם אין ברכה בדבר? או שיש?
תודה

תשובה

שלום רב,

אם הדירה עומדת למכירה בגלל חוב של משכנתא וכדומה, מותר לקנות אותה, כיוון שבדרך כלל בעל החוב חתם על שטר מפורש שאם לא ישלם את המשכנתא בזמן, ימכרו את הדירה על ידי כונס נכסים.

אולם אם הדירה עומדת למכירה בגלל חוב אחר, אין זה פשוט שמותר לקנות דירה זו, כיוון שייתכן שעל פי דין תורה היה צריך להשאיר את בעל החוב בדירה. והעצה למי שרוצה לקנות דירה כזאת היא ללכת לפייס את בעל הדירה בסכום כסף נוסף, ואז בעל הדירה ישמח שהוא זה שקונה ממנו, כי הלא הדירה ממילא הייתה נמכרת.

וראי עוד https://www.hidabroot.org/question/230720

בברכה,

הלל מאירס