האם המנהלת יכולה להחליט לא לקבל את הילד על רקע דתי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, בני סיים זה אתה את כיתה א` וברצוני להעביר את בני מבית הספר החילוני לבית הספר הדתי שנמצא בישוב אצלנו. שאלתי היא האם מנהלת בית הספר הדתי יכולה לקבוע שהיא לא תקבל את הילד? מסיבה שאנחנו לא מספיק דתיים לדעתה או מסיבה אחרת שניראת לה לעין בגלל לבוש של הורים.? או רק בגלל שהוא מגיע מהבית ספר החילוני? או לדוגמא אמא ללא כיסוי ראש,אבא ללא כיפה?וכד` אודה לכם על תשובתכם

תשובה

שלום

זה כמובן תלוי בסוג בית הספר והקהל אליו הוא פונה, למשל בית ספר חרדי כמעט בטוח שלא יסכים לקבל ילד מבית לא חרדי מחשש שישפיע בתכנים על ילדים אחרים, הוא לא מתאים לרמת לימוד גבוהה בנושאי יהדות וכו, בתי ספר דתיים יש כאלה שכן ויש שלא.

 לכן למעשה כדאי שתיגש ותדבר עם המנהלת לברר את הנושא. במידה ולא תסכים לקבל את בנכם ישנם היום הרבה בתי ספר במסגרת שנקראת שובו- לב לאחים- בתי ספר אלו הם כללים עם אוירה דתית תוך הדגשה על לימוד כללי ברמה גבוהה, תוכל לפנות למייל האישי שלי ואתן לך את הפרטים על בית ספר באיזור מגוריך.

הצלחה רבה