חלום על ספר תורה שנשמט

  • י"ז כסלו התשע"ט

שאלה

פשר חלום של ספר תורה שנשמט, מה אני אמור לעשות? תודה מאוד

תשובה

שלום רב,

טוב ונכון לעשות הטבת חלום.

מקורות: יעויין למרן הבית יוסף בספרו מגיד מישרים (פרשת מקץ) שהמגיד אמר לו, יפה הורית למי שחלם שנפל ספר תורה מידו שאין לו להתענות בשבת. והובא להלכה במגן אברהם (סימן רפח סק"ז) ובמשנה ברורה (שם ס"ק טז) ובשו"ת יחוה דעת חלק ד' (תחילת עמוד קלט).

אמנם יש מקום לומר שעד כאן לא כתבו הפוסקים אלא שאין להתענות על חלום כזה בשבת, אולם יתכן שביום חול יש מקום להתענות או לעשות לפחות הטבת חלום. וכן הובא בחוברת קול התורה (אדר-ניסן תשמ"ב עמוד 8) מפנקס כתב יד להגאון רבי צבי הירש בערלינר זצ"ל (אב"ד לונדון, ונכד החכם צבי) שהביא דברי המגיד מישרים הנ"ל, וכתב, ומשמע שבחול יש להתענות. וכ"כ בשו"ת מגיד תשובה חלק ו' (חלק אורח חיים סימן ע אות ב). ע"ש. ולכן טוב ונכון לעשות לפחות הטבת חלום.

בשורות טובות,

הלל מאירס