שאל את הרב - כללי

באיזה חודש נולד יצחק?

  • ג' כסלו התשע"ט

שאלה

בספר התודעה הרב כי טוב כותב כי תשרי נקרא ירח האיתנים ע"ש האבות שנולדו בו מלכים א' ח'. ובחודש ניסן כותב. בו נולד יצחק. מתי נולדו האבות? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

יצחק נולד בחודש ניסן, אלא שיש דעות מתי בדיוק בחודש ניסן, כי לפי הגמרא בראש השנה (דף י עמוד ב ויא ע"א) יצחק נולד בפסח, אולם לפי המדרש תנחומא (פרשת פקודי אות יא) יצחק נולד באחד בניסן.

מה שכתוב שחודש תשרי נקרא ירח האיתנים על שם האבות שנולדו בו הכוונה לאברהם ויעקב וכמבואר בגמרא ראש השנה (שם), אמנם דעת רבי יהושע שם שכל האבות נולדו בחודש ניסן.

בברכה,

הלל מאירס