כיבוד אב ואם ומלחמה ביצר

  • כ"ז חשון התשע"ט

שאלה

אהלן אני בעל תשובה ,אני גר עם ההורים בן 26 וחצי ויצר הרע מנסה להכשיל אותי בזה ,רובץ עליי כל עת,במה זה מתבטא,בתשובות חצופות על כוונה טובה של ההורים לדאוג לקיבתי ,השאלה שעולה לי האם עדיף להמשיך לגורמאיתם או לצאת מהבית לגור בדירה ליד שיש ברשותנו ובכך להפחית המפגשים,ידוע לנו כי כאשר אחד מאבותינ מחילה שנשכח ממני שמו הקדוש מתבלבל בין יצחק ליעקב למד תורה רחוק מאביו בעצם לא יכל לקיים את מצוות כיבוד אב ואם,אנא אבקש תוכחה מועילה והכי נכונה לעבודת ה'

תשובה

שלום וברכ

אם אתה עובד על עצמך כעת ומנסה לשמור את עצמך מחוצפה וכו' הרי שאתה יכול להמשיך ולגור עם ההורים ולומר להם שאתה עובד על עצמך ואתה מבקש מראש את בליחתם למקרה של חוצפה או מילה לא נכונה.

אולם אם אתה לא כרגע באפשרות של התגברות עצמית וההורים לא ייעלבו מכך שאתה עוזב את הבית הרי שהינך יכול לעזוב את הבית וללכת לגור בנפרד ורק לבוא לבקר מפעם לפעם

בהצלחה,