נוסח על מצבה

  • י"ט חשון התשע"ט

שאלה

שלום,
היום עלינו לקברו של אבי בתום השבעה.. אני מגיעה ממשפחה שעדיין איננה שומרת תורה ומצוות, ואני חוזרת בתשובה. קיבלתי מכולם את המשימה לנסח מה יהיה כתוב על גבי המצבה. אני רואה שיש נוסחים רבים. אשמח אם תוכלו לכתוב לי את הנוסח המדויק והמכובד ביותר.
בנוסף רציתי לדעת- שמו הרומני שקיבל בלידתו ברומניה הוא ליביו ניקולאי. כשעלה לארץ התבקש להחליף לשם עברי ובחר את השם אמנון. מאז כולם קראו לו אמנון, פרט להוריו שהיו קוראים לו ליביו (בלי ניקולאי).
מה השם המלא הנכון שצריך לציין על הקבר? ובכלל לתפילה?
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

קשה לתת נוסח כאשר לא מכירים את האדם יש לכתוב רק שבחים נכונים ולא מוגזמים. נוסח לדוגמא פה נטמן איש יקר ישר דרך אמנון (ליביו) שם משפחחה ז"ל

לאחר מכן תוסיפי שני שורות של מעלות ותאריך הפטירה ובסיום תרשמי ת.נ.צ.ב.ה.

בנחמת ציון תנוחמי,