השתתפות בשבת חתן בתוך שנת אבלות על הורה

  • ט"ו חשון התשע"ט

שאלה

האם מותר לי כאבלה על אמא ללכת לסעודה של שבת חתן וכלה? תודה

תשובה

שלום רב,

אם העובדה שלא תגיעי לשבת חתן תתפרש בעיני המשתתפים משום שאת נמצאת בתוך שנת אבלות - מותר לך להשתתף משום שאין אבלות בפרהסיא בשבת.

מקורות: על פי המבואר בשו"ת שאילת יעבץ חלק ב' (סימן קפ). וכ"כ בספר זכרון יצחק (פרק כט סעיף לא) לגבי שבת חתן (וכן הוא בהערות הגר"ש מחפוד שליט"א בסוף הספר עמוד שכח). וכ"כ עוד בספרו שו"ת דברי דוד חלק ג' (חלק יורה דעה סימן סד). וע"ע חזון עובדיה אבלות חלק ב' (עמוד שלח, ד"ה ונראה).

בשורות טובות,

הלל מאירס