מה ההבדל בין סוגי הכשרות השונים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הרי לא נראה לי סביר שאדם שומר מצוות הנקרא רב יכשיר מאכלים לא כשרים כדוגמת בשר וחלב בשר טרף ושאר מאכלים אסורים לפי דיני התורה וההלכה כאחד האם המשגיח נוטה להכשיר דברים שנחשבים שנוים במחלוקת ומה ההבדל בכלל בין כשר רגיל להכשר מחמיר מבחינת ההליך ומידת ההחמרה/הקלה האם קיים חשש להפרת דיני הכשרות אפילו באופן חלקי לדוגמה מאכל חלבי עם שאריות או פסולת בשרית כמו שהיה ספק לגבי ג`לטין האם קיימים לגבי מוצרים אחרים המשווקים ספק כזה או אחר ואם כן מהם

תשובה

שלום

לא מדובר חלילה במקרים כאלה, זה איסורי תורה גמורים שבהם אין להקל.

הכוונה למקרה שיש חתיכת שומן שדבוקה בריאה של הבהמה וישנה מחלוקת האם צריך להסיר ולבדוק אותה או שפוסלים אותה, המקל יסמוך על הדעה ויבדוק ויכשיר את הריאה (במקרה שאין בה חור) או מקרים דומים נוספים

לגבי ביטול ברוב, בישול נוכרי ועוד שיש מחלוקות בדבר, ובכשרות הרגילה יסמכו על הדעות המקילות ובמהודרת יחמירו.

 חג שמח