שאל את הרב - כללי

למה לא נודע מקום קבורתו של משה רבנו?

  • כ"ט תשרי התשע"ט

שאלה

שלום רב,

מה הסיבה שמקום קבורתו של משה רבנו לא ידוע עד עצם היום הזה?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

הגמרא במסכת סוטה (דף יד עמוד א, הובא בהגהות הב"ח שם) מסבירה מפני מה נסתתר קברו של משה מעיני בשר ודם, מפני שגלוי וידוע לפני הקב"ה שעתיד בית המקדש ליחרב ולהגלות את ישראל מארצם, שמא יבואו לקבורתו של משה באותה שעה ויעמדו בבכיה ויתחננו למשה ויאמרו לו משה רבינו עמוד בתפילה בעדנו, ועומד משה ומבטל את הגזירה מפני שחביבים צדיקים במיתתם יותר מבחייהם וכו'. יעויין שם.

במדרש במדבר רבה (פרשה כ פסקה כד, ועל פי פירוש המהרז"ו שם) נאמר, שהטעם הוא משום שנעלם ממנו הלכה לדון את זמרי להסיר חרוף אף ה' מישראל ולכפר עליהם, לפיכך נתעלמו ישראל מלקברו ומלגמול עמו חסד במותו, כי גמילות חסד לגדולי ישראל מסיר חרון אף ומכפרת עוונות.

בברכה,

הלל מאירס