פדיון הבן בכהן שנשוי לבת ישראל

  • כ"ד תשרי התשע"ט

שאלה

רציתי לשאול בבקשה לגבי כהן שנשוי לבת ישראל לא כהנת מלפני הנישואין, במידה ונולד להם בן בכור (הריון ראשון ובלידה רגילה) האם צריך לעשות לו פדיון הבן? אם כן אז רציתי לשאול איך? (הרי בכל זאת ישרת בבית המקדש - נכון? אז למה?). תודה רבה

תשובה

שלום רב,

לא צריך לעשות פדיון הבן לילד שנולד לכהן שנשוי לישראלית.

מקורות: כן הוא בשלחן ערוך יורה דעה (סימן שה סעיף יח) כהנים ולוים פטורים מפדיון הבן, ואפילו כהנת ולויה נשואה לישראל אין הבן חייב בפדיון.

בברכה,

הלל מאירס