לא מצליחה להיכנס להריון

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אני ובעלי מנסים כבר הרבה זמן להיכנס להריון ולא מצליחים. בעלי מתחזק בדת הולך לשיעורי תורה וגמרא ואני פשוט נשארת במקום, (אני שומרת שבת והולכת למקוה) אני מפחדת שכתוצאה מזה שאני ובעלי לא מצליחים להכנס להריון האמונה שלי בבורא עולם יורדת, איך אני יכולה לשמור על האמונה שלי? דבר שני: כל פעם שאני רואה אישה בהריון אני פשוט נשברת ומקנאה,האם אני יכולה לשלוט על זה ?

תשובה

שלום

כדאי שתלמדי יחד עם בעלך איזה דבר קל כמו נביא או "חפץ חיים"( לימוד שתי הלכות מהספר חפץ חיים נחשב כסגולה שעזרה להרבה אנשים- ההלכות הם הלכות לשון הרע).

זה נסיון קשה ואין הקב"ה מנסה אלא למי שמסוגל לעמוד בנסיון לכן חזקי ואמצי וישועת השם כהרף עין.

הקנאה היא דבר מובן ואינה פסולה כלל, אבל כדי לחיות ותר בניעמות ובלי לחץ כדאי לעבוד על זה, הדרך היא פשוטה הרי הקנאה היא תוצאה של מחשבה אוטמטית שאפילו אינך מודעת לה שאומרת לך לי אין ולה יש, תתרגלי כל פעם שאת רואה אשה בהריון לחשוב מחשבה מעומדדת קבועה כמו היא בהריון וגם אני יכנס בקרוב להריון או משהו כזה, ואחרי תקופה המחשבה הזאת תחדור והקנאה האוטמטית תפסק.

כדאי שבעל יכנס לאיזה רב לברכה כמו הרב קניבסקי בבני ברק.