האם ניתן להפעיל מדיח עם כלים חלבי ובשרי?

  • י"ח תשרי התשע"ט

שאלה

האם ניתן להפעיל מדיח עם כלים חלביים ובשריים יחד. לפי מנהג הספרדים. תודה רבה

תשובה

מועדים לשמחה,

לפי דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל, אם מקפידים על כך שלא יכניסו למדיח כלים שיירי מאכל [קצת גדולים] בעין, ויש שם רק לכלוך ושומן שעל הצלחות והכפות, אפשר להשתמש במדיח כלים זה הן לכלי חלב והן לכלי בשר, בזה אחר זה. ואפילו בו ביום.

אולם אם אין מקפידים בזה, ומכניסים לתוך מכונת המדיח כלים שיירי מאכל כמו חתיכות גדולות של בשר או פיצה, קשה להקל [שיתכן וחתיכות אלה לא נפגמים בחומרי הניקוי המעורבים במים, וגם אין כאן נותן טעם בר נותן טעם דהיתרא].

ומעיקר הדין יש מקום להקל בזה גם להדיח כלי בשר וכלי חלב ביחד, אך מהיות טוב אם אפשר יש להדיח כלי בשר לחוד וכלי חלב לחוד בזה אחר זה. ובבתי מלון ומסעדות ציבוריים שקשה להישמר בזה, יש להצריך שיהיה להם ב' מדיחי כלים, אחד לבשר ואחד לחלב (שו"ת יביע אומר חלק י' חלק יורה דעה סימן ד, וילקוט יוסף איסור והיתר סימן פט סעיף פו).

בברכה,

הלל מאירס