מותר לעשות מעשה טוב לעילוי נשמת נפטר גם אם עברה יותר משנה?

  • ט"ז תשרי התשע"ט

שאלה

הכוונה שלי היא אם נגיד אני קוראת ספר תהילים כל יום או פעם בשבוע ואומרת לעילוי נשמת. האם זה לא מטריד את נשמת הנפטר? ואם אני רוצה להגיד כל יום מותר להגיד לעילוי נשמת? תודה

תשובה

מועדים לשמחה,

מותר להקדיש מצוות ומעשים טובים לעילוי נשמה גם אחרי שעברה יותר משנה מאז הפטירה, ואין בזה משום הטרדת הנפטר אלא אדרבה זה טוב לנפטר ומסייע לו בעולם האמת.

בשורות טובות,

הלל מאירס