שאל את הרב - כללי

מתים נשפטים על חטאי ילדיהם?

  • י"ב תשרי התשע"ט

שאלה

רציתי לדעת אם אבא או אמא אחרי מיתתם נשפטים על העברות של הילדים אחרי מיתתם כי לי ידוע שהאבא מברך ברוך שפטרני מעונשו של זה. תודה

תשובה

שלום רב,

אם האב והאם עשו כמיטב יכולתם לחנך את ילדיהם לתורה ולמצוות ולמרות זאת הילדים החליטו להתרחק מדרך התורה והמצוות, אין שום טענה על ההורים, ואין להם כל אשמה בדבר, ולא יתנו על זה את הדין כלל.

בברכה,

הלל מאירס