האם אשה ,שבעלה אמר לה ,תוך כדי ריב ,שהיא דוחה בתור אישה צריכה לרצות להשלים איתו?

  • י"ב תשרי התשע"ט

שאלה

בעל צעק על אישה( בחורה שנראת טוב, מטופחת, נצועה) שהיא דוחה ויחד עם זאת עוד דברים לא נעימים... בדרך כלל ידוע לנו כי רצון ה״ הוא שיהי שלום בין בעל ואישה, אבל השאלה אם כאן, במצב דברים כזה ( אציין כי מדובר במשפחה שומרת תורה ומצוות , ברוכת ילדים ) מה צריכה אישה לעשות?

תשובה

שלום וברכה

המלאכה באמת לא קלה, הפגיעה קשה,  אבל גם במצב כזה מצווה גדולה להשלים ולהבין שהוא אמר את זה מתוך כעס אבל הוא לא באמת חושב ככה. היא היתה דוחה רק לרגע זה ולא חלילה דוחה באמת.

ואל הבעל אומר,  על הבעלים להימנע מלדבר דברחים מגונים כאלו בכל מצב גם בזמן של כעס וריתחא, אין לפגוע ואין לדבר דברים פוגעים כל כך, קשה מאוד לאשה לשכוח את המילים האלו ואף לאחר שנים של חיי אושר הזכרונות צפים שוב ושוב. גם בעת מריבה יש לשתוק ולא לפגוע אישית באישה, תרטון על מעשיה ועל דריכה אבל לא אישיותה ונשיותה.

ה' יעזור שהשלום ישוב לשרור ביניכם לאורך ימים ושנים.