האם יש בעיה להשתמש במזוודה שמודפסים עליה צלבים?

  • ח' תשרי התשע"ט

שאלה

שלום הרב,
קיבלנו מזוודות מחברה swiss. הסמל שלה זה הדגל של שוויץ - סימן של + שמקורו הוא צלב. הבעיה היא גם שבתוך המזוודה על הבד מודפסים מלא סימנים כאלה.... האם זה בעייתי ומה אפשר לעשות?
תודה, גמר חתימה טובה ושנה טובה.

תשובה

שלום רב,

מותר להשתמש במזוודה הזאת כיוון שהצלבים לא נעשו לשם עבודה זרה.

מקורות: יעויין רמ"א יורה דעה (סימן קמא סעיף א) ושו"ת יחוה דעת חלק ג' (סימן סה) וספר הליכות עולם חלק ז' (עמוד רעח) ושו"ת דברי דוד חלק א' (חלק יורה דעה סימן יז). וע"ע בשו"ת תשובות והנהגות חלק ב' (סימן תיא) וחלק ה' (סימן רסב).

גמר חתימה טובה,

הלל מאירס