מדוע קולותיהם של הגבר והאשה שונים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

..מדוע קול גרונם של בני האדם שונה זה מי זה לאישה קול מיוחד לגבר קול מיוחד...ובכלל מה מיוחד בקול של האדם שהקב"ה החליט שהקולות יהיו שונים זה מי זה... אבקש שכבוד הרב יאריך בתשובה ויחשוף בפניי גם קצת מן החכמה שיש בזה... תודה רבה...

תשובה

שלום אוריאל

כפי שודאי אתה יודע הדיבור זה המייחד של האדם על פני שאר היצורים, וזה עיקר מהות האדם( כפי שמתרגם האונקלוס ויהי האדם לנפש חיה- רוח ממללא), בדיבור מתגלה כוח הדעת של האדם והיכולת שלו להשפיע ולשנות בבריאה, בשונה משאר יצורים שאין בהם כוח בחירה ודעת לשנות ולפעול.

בתפילת שמונה עשרה אנו מבקשים אלהי נצור לשוני מרע , ולכאורה ממתי מבקשים על שמירה מעברות הרי לכך ניתנה הבחריה החופשית לאדם? אלא שהנסיון בדיבור שהוא עיקר מהות האדם כל קשה עד שמבקשים על כך עזר וסיוע מיוחד משמים, ולכן דוקא בדבר זה ישנו הבדל בין זכר לנקבה כיון שכוח הדעת שבהם שונה והפעולה שלהם בדיבור ובצורת ההנהגה בעולם שונה.