שאל את הרב - כללי

מה מקור האמונה של הנצרות והאיסלם?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכל מערכת הידברות. השאלה שלי היא כזאת: כמו שלנו היהודים ניתנה התורה, וממנה אנחנו רואים שאכן קיים השם ויש עולמות עליונים, ויש חיים אחרי המוות... אני רוצה לדעת במה הנוצרים או המוסלמים מאמינים. לכל אחת מהם יש אמונה משלה, ובטח בספרים שלהם שהם קוראים ומתפללים, גם בטח יש כל מיני "הוכחות" וכל מיני צפנים למיניהם... מאיפה הם קיבלו את האמונה שלהם? לא יכול להיות שיום אחד קם מישהו והתחיל לרשום ספרים... למי הם מתפללים? ומאיפה הגיעו כל הספרים שלהם? ומה בכלל, אם ידוע לכם... מהי בכלל האמונה שלהם? שאלה שניה אם אפשר, למה דווקא העם היהודי קיבל את התורה?

תשובה

שלום מאור

אני אענה לך בדבר ששמעתי מהרב מרדכי נויגרשל (מרצה שעוסק בהחזרה בתשובה) - הגיע אליו בחורה שעברה שכנוע אצל מסיונר נוצרי והיא הסתפקה האם לעשות את הצעד ולהתנצר או להשאר יהודיה, ולכן ניגשה לרב נויגרשל ושאלה אותו האם יש לו מענה לטענות הנוצרים, הוא השיב לה על הטענות שלהם, ואמר לה שלא רק זה, אלא שתגיד למסיונר שהוא מעונין שיבוא יחד איתה אליו הם יתווכחו, ומי שינצח - השני מודיע שנכנע ועובר להאמין בתורת השני.

תשובת המסיונר היתה שלנצרות צריך לב ולא הוכחה, ומי שלא מאמין ולא מרגיש בלב לא יכול להיות נוצרי...

וסירב להגיע לוויכוח איתו. הרב נויגרשל למד כמה שנים לעומק את הנצרות ומוכן להתווכח גם עם האפיפיור, הבעיה שמעולם לא קם כומר שירים את הכפפה ויתוכח עם היהדות...

(היו מקרים בהיסטוריה שהתווכחו רבנים וכמרים, ותמיד התוצאה היתה שהרב ניצח וכאות הודאה בניצחון שלו גורשו גם כל היהודים או סבלות מפרעות אחרות...). בקיצור: הם טוענים שאלוקים עזב אותנו והחליף עם ותורה. שיבואו ויוכיחו, נשמח להתמודד....