היכן נמצאים כיום עשרת השבטים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

היכן נמצאים 10 השבטים??? יש דעה שכל היהודים של היום (בארץ ובעולם )הם משבטי: יהודה, בנימין ולוי, ואילו שאר השבטים נעלמו מאז שגלו מעבר לנהר הסמבטיון...(שלא יודעים איפה הוא) כיום גילו כמה מבני מנשה בבורמה והודו... ודעה אחרת גורסת שהם בעם ישראל - ז"א שהם מפוזרים ברובם בעדות ישראל-לדוגמא: ליהודי פרס יש יחוס לשבט בנימין(מרדכי היהודי היה איש ימיני), יהודי תימן- לשבט יהודה, יהודי מרוקו- לאפרים (ויאמר סיבולת במקום שיבולת...) יהודי אירופה- מזרעו של יוסף הצדיק, יהודי אתיופיה- יחוס לשבט דן....וכו`....וכך יש אפילו מקורות מדוייקים וממצאים נפלאים לכל יהודי התפוצות בכל ארצות פזוריהם...וכשיבוא בעז"ה מלך המשיח הוא יאמר לכ"א מה שבטו, מעניין מאוד...יש דעה נוספת?...

תשובה

שלום ורד

הגמרא אומרת " גמירי דלא כליא שיבטא" - הוסכם שלא מתכלה שבט.

הבטחת הנצח של כלל ישראל נוגעת גם למציאות השבטים שמרכיבים את עם ישראל, ולעולם לא יתכלה איזה שבט, ולכן בהכרך שגם בינינו יש מספר קטן של אנשים שמזרעם של עשרת השבטים.

 לגבי אותם עשרת השבטים שהוגלו בבית ראשון ולא חזרו לארץ, ישנה מחלוקות האם לעתיד לבוא יחזרו לעם ישראל או שניתקו מכלל ישראל.

אבל ודאי שאי אפשר לדעת או לנסות לשער מי מבין העמים צאצאים של עשרת השבטים, ואין לכך שום תוקף או השלכה למעמדם היהודי.