האם יש איסור יחוד עם בעל מקצוע שבא לתקן משהו בבית?

  • י"ט אלול התשע"ח

שאלה

שלום,

אם בעל מקצוע צריך לבוא להתקין משהו, ובעלי לא בבית וגם לא בעיר וחוזר בשעות קבועות - האם יש איסור שאהיה לבד עם בעל המקצוע מדין יחוד או לא?
תודה

תשובה

שלום רב,

מצב כזה שבעל מקצוע מגיע לביתך כשאת נמצאת שם לבדך הוא בכלל איסור יחוד, ולכן העצה היא שתתני את המפתח של הבית לאחד השכנים, ותבקשי ממנו שיכנס מדי פעם בהפתעה לביתך מבלי שידפוק קודם, וצריך שהוא באמת יעשה כן בפועל, ובזה אתם ניצלים מאיסור יחוד.

מקורות: יעויין בשו"ת דובב מישרים חלק א' (סימן ה) ובשו"ת ציץ אליעזר חלק ו' (סימן מ פרק כג אות ט) ובשו"ת אבני ישפה חלק ב' (סימן פו-פז ענף ב).

בברכה,

הלל מאירס