חתונה עם בחור שאימו יהודייה ואביו גוי

  • ט"ז אלול התשע"ח

שאלה

האם מותר להתחתן עם בחור שאימו יהודייה ואביו גוי, והוא עבר ברית מילה, ואם לא מה צריך לעשות על מנת שיהיה מותר? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

כיוון שאימו של הבחור יהודייה - הוא יהודי, ומותר להתחתן איתו. אמנם יש לדעת שאסור לכהן להתחתן עם אישה שאביה גוי למרות שאימה שלה יהודייה (יעויין שלחן ערוך אבן העזר סימן ד סעיפים ה, יט, וסימן ז סעיף יז).

בברכה,

הלל מאירס