שאל את הרב - כללי

הופעות

  • א' אלול התשע"ח

שאלה

האם מותר ללכת להופעות מופרדות?
האם יש בכך בעיה מעבר להלכה?
ולמה?

תשובה

לכבוד השואלת,

כפי שהבנתי הקפדת גדולי ישראל על פי דברי התורת כהנים (ספרא ויקרא פרק יח):

""ובחוקותיהם לא תלכו". וכי מה הניח הכתוב שלא אמרו? והלא כבר נאמר "לא ימצא בך מעביר בנו ובתו באש...וחובר חבר..", ומה תלמוד לומר "ובחוקותיהם לא תלכו"? שלא תלכו בנימוסות שלהם, בדברים החקוקים להם כגון תיטריות וקרקסאות והאסטריות."

הרי שהתקבצות להופעה של שמחה כתיאטרות או קרקסאות אסורה מכלל "ובחוקותיהם".

ויש לדון את אלו שהולכים היום לערבי שירה וכדו' לכף זכות, משום שכוונתם רק להירגע ולהפיג את העצבנות הגדולה הנגרם על ידי צורת החיים כיום. נמצא שאותן התקבצויות הם בגדר דברי הרשות שאדם עוסק בהם כדי שיוכל אח"כ לעסוק בעבודת השם מתוך יישוב הדעת.

אבל למי שאינו הולך בכונה זו או שאינו צריך את אותם התקבצויות משום איזשהו ענין בעבודת השם שלו, אם כן נאסרו ללכת להם. ולגברים זה גם נוגע לאיסור של  ביטול תורה.

בברכה,

רב נחום