שאל את הרב - כללי

האם יש טעם להתפלל לרפואה של מחלה חשוכת מרפא?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם יש טעם לבקש מהקב"ה רפואה, כאשר זו מחלה שאין לה תרופה? כי אינני מרגיש שאני זכאי שאלוקים ירפא אותי נגד הטבע, אז האם יש טעם לכך? ואלו פעולות ניתן לעשות כדי להגיע לרפואה שלמה, מלבד לדבר עמו בשפה שלי, לקרוא תהילים וכו`?

תשובה

שלום

רפואה היא אחד הדברים היחידים שמוסיפים לה את המילה "שלמה" - רפואה שלמה (לתשובה גם כן מוסיפים - תשובה שלמה). וזה כיוון שההבדל בין יותר יסורים מהמחלה לפחות, זה הבדל כמו בין בריא לחולה.

איכות החיים שמשתנה היא הקובעת. ולכן גם כאשר המחלה חשוכת מרפא, עדיין יש לבקש על רפואה. גם שיהיו פחות יסורים, גם שהיא לא תתפרץ מהר יותר וכו.

יש אין סוף של דרגות לטובה בכל מחלה. ובקשר לשאלתך מה עוד אפשר להוסיף לרפואה - שבת. לקבל להתחזק הן בשמירת שבת, ויותר מזה - בתענוג השבת.

לעבוד להסיר מהלב מחשבות של צער בשבת, לקנות מאכלים מיוחדים לשבת, לשיר ולשמוח בשבת. ההלכה אומרת שכאשר מבקרים חולה בשבת לא אומרים לו כמו ביום חול "רפואה שלמה", אלא אומרים - שבת היא מלזעוק ורפואה קרובה לבוא. הרפואה מתקרבת על ידי שלא זועקים עליה בשבת, אלא מסיחים ממנה דעת כאילו אין כל מכאוב וחולי. בברכת רפואה שלמה.