האם מותר לקדש בטבעת משובצת אבנים?

  • ט"ז אב התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב,

האם ניתן להשתמש בקידושין מתחת החופה בטבעת פשוטה משובצת אבנים מכל צדדיה, או שהדבר אסור וחובה רק טבעת חלקה?

תודה רבה

תשובה

שבוע טוב,

צריך להקפיד לקדש בטבעת חלקה שאינה משובצת באבנים.

מקורות: כן כתב השלחן ערוך אבן העזר (סימן לא סעיף ב) שנהגו לקדש בטבעת שאין בה אבן, משם שאין בקיאין בשומת אבנים טובות ומרגליות וכיוצא בהם ופעמים טועים בהם הרבה, ולא סמכה דעתה של האשה. ע"ש.

ועיין בספר מנחה לחיים (פרק טו סעיף כט) ששאל את הגר"ח קניבסקי שליט"א, אם הכלה הולכת עם החתן לחנות ורואה ושומעת את מחירה של הטבעת, האם אפשר לקנות ולקדש בטבעת שיש בה אבן טובה, מאחר שיודעת את מחירה וסמכה דעתה, והשיב: לא פלוג. זאת אומרת שגם באופן כזה נהגו שלא לקדש בטבעת שיש בה אבן טובה.

בברכה,

הלל מאירס